Indhold

Biblioteket kommer

De lånere der ikke har mulighed for at besøge hverken bibliotekerne eller bogbussen på grund af sygdom, handicap, alder eller andet, kan benytte sig af Vejle Bibliotekernes "Biblioteket kommer - ordning". "Biblioteket kommer" er en service, hvor vi bringer bøgerne ud til dig. Læs mere om "Biblioteket kommer" på Vejle Bibliotekernes hjemmeside: www.vejlebib.dk

Åbningstider

Onsdag kl. 14:30 - 15:00

Onsdag er biblioteksdag

Hver onsdag kommer Vejle Bibliotekernes populære bogbus til de mindre byer i den gamle Give Kommune. Og man bliver mødt med personlig betjening og smil, når man træder indenfor i det rullende bibliotek.

Vejle Bibliotekernes bogbus er klar til at køre ud på landevejene igen efter at have holdt en kort pause i sommerferien. Siden februar 2007 har bogbussen, som et supplement til centerbibliotekerne i Give, Egtved, Børkop og Jelling, forsynet Vejle Kommunes lokalområder med bøger, blade, musik, film, magasiner og lydbøger. Og det gælder naturligvis også, når bogbussen hver onsdag forlader sin holdeplads ved Vejle Bibliotek for at køre til Gadbjerg, Thyregod, Vonge og Givskud. Ikke alene er bussen spækket med et bredt udvalg af materialer i alle genrer, men samtidig er den også pakket med alle de materialer, som bogbussens lånere har bestilt til afhentning på forhånd.

Bak op om bogbussen

Bogbussen skal ind til videre køre året ud. Herfra skal det på kommunalt plan evalueres, om det er et tilbud, der skal fortsætte efter årsskiftet. Og denne evaluering vil ganske enkelt tage afsæt i, hvor stor interesse der har været for bogbussen målt i udlån fra de enkelte holdesteder. Derfor er det også særligt vigtigt for bibliotekar Else Zakarias, der er bussens bibliotekar hver onsdag, at vise borgerne, at bogbussen ikke alene kan mange af de samme ting som et stort, moderne bibliotek, men at den oven i købet også kan tilbyde noget af den nærhed og tryghed, som mange forbinder med de små, lokale biblioteker.

- Ved at yde en personlig og vedkommende service, vil vi gerne give borgerne et tilbud, der er værd at bakke op om. På den måde kan vi sikre, at bogbussen også fremover kan komme ud til de mindre byer i den gamle Give Kommune hver onsdag, forklarer Else Zakarias.

Besøgstallet stiger støt

Else Zakarias føler sig godt modtaget rundt om på ruten. Lige fra det øjeblik dørene åbner sig til de ca. time senere lukker i igen for at køre videre til næste stop, kommer folk forbi og kigger inden for i bussen. Enkelte kommer ganske enkelt for at se hvad bogbussen har at byde på, mens andre kommer for at afhente forskelligt materiale, som de har bestilt på forhånd. På hylden bag Else Zakarias ligger der en særlig udvalgt stak bøger, som hun har fundet frem til nogle af bogbussens faste brugere.

- Jeg forsøger at huske de enkelte lånere, og hvis jeg ved, at der var én, der spurgte efter en

bestemt type litteratur, sidst hun var her, så har jeg fundet nogle bøger frem, som hun måske vil finde interessante. På den måde kan jeg give hver enkelt låner en personlig betjening, forklarer Else Zakarias.

For hver gang bussen ruller ud på landevejene kommer der nye lånere til, som lader sig lokke af det rullende biblioteks mange tilbud. Man kan derfor håbe, at onsdag fortsat kan være biblioteksdag i Gadbjerg, Thyregod, Vonge og Givskud.

Bogbussens køreplan er blevet justeret til starten af sommerferien. Holdestederne er de samme, men tiderne er blevet rykket lidt. Husk derfor at få den nye reviderede køreplan. Den kan også ses på Vejle Bibliotekernes hjemmeside: http://www.vejlebib.dk

Tina Brødsgaard Andersen
Kommunikationsmedarbejder

Vejle Bibliotekerne
Willy Sørensens Plads 1
7100 Vejle
Telefon 76431128

Biblioteket kommer

De lånere der ikke har mulighed for at besøge hverken bibliotekerne eller bogbussen på grund af sygdom, handicap, alder eller andet, kan benytte sig af Vejle Bibliotekernes "Biblioteket kommer - ordning". "Biblioteket kommer" er en service, hvor vi bringer bøgerne ud til dig. Læs mere om "Biblioteket kommer" på Vejle Bibliotekernes hjemmeside: www.vejlebib.dk

Åbningstider

Onsdag kl. 14:30 - 15:00

Antenneforeningen Foreningens interesseområde er at skabe bedst mulige modtageforhold vedrørende fjernsyn og FM radio. Badminton FC GOG FDF Gadbjerg Borgerforeningen Virker for sognets sunde fremgang, støtter alt, hvad der tjener til fremme af sognets tarv. Er talerør for sognets befolkning, støtter udviklingen i sognet på alle måder Gadbjerg Fitness Gadbjerg Hallen Hjælpeforeningen Gadbjerg Lokalråd Gadbjerg Løbet Kom og nyd de dejlige naturskønne omgivelser samtidig med at du konkurrerer mod uret. Der er 3 distancer 1,1 - 4,2 - 8,8 km Meninghedsrådet Gymnastik Håndbold Idrætsforeningen Gadbjerg Idrætsforening tilbyder en bred vifte af aktiviteter. Løbeklubben Margrethe Club Seniorklubben Skytteforeningen Tennis Vandværket Værket er et privat fælles vandværk, der forsyner 415 forbrugere med drikkevand.
jyskweb