Få nyheder og kalenderemner med Outlook

Du kan holde dig opdateret uden at skulle besøge gadbjerg.dk. Her er en kort beskrivelse af, hvordan du abonnere på nyheder og kalenderemne vha. Outlook 2007.

  1. Højreklik på det RSS feed (links til venstre), du ønsker at abonnere på. Vælg kommandoen Kopier genvej.
  2. Åbn Outlook.
  3. Vælg menuen Funktioner.
  4. Klik på kommandoen Kontoindstillinger....
  5. I dialogen Kontoindstillinger vælger du fanen RSS-kilder.
  6. Klik på Ny....
  7. I dialogen Ny RSS-kilde indsættes den kopierede genvej vha. kommandoen ctrl+v.
  8. Klik på Tilføj.
  9. Klik på Luk i dialogen Kontoindstillinger.

Nu vil Outlook holde dig opdateret. Hver gang du henter emails, vil din nyoprettede RSS-konto hente nye emner fra gadbjerg.dk. Du kan finde emnerne i mappen RSS-kilder.

God fornøjelse!

RSS-feeds kan bruges til at gøre det nemmere for de besøgende at følge med i strømmen af informationer på ofte opdaterede hjemmesider så som nyhedssider/-tjenester og weblogs.

Teknologien fungerer på den måde, at en side tilbyder en syndikation via RSS, dvs. et RSS-feed, som består af sidens indhold i en XML-version, som er specielt indrettet til at forskellige former for RSS-læsere kan læse den. Ved at sætte en RSS-læser op til med jævne mellemrum at besøge sådan et RSS-feed og scanne den for ændringer, kan man følge med i opdateringer uden at skulle besøge hjemmesiden selv. Det sætter en i stand til at følge med på et stort antal hjemmesider på en gang.

Det, brugeren modtager i sin RSS-læser, er som regel en overskrift (eller et kort resumé), der er linket til websiden. Selve RSS-læseren kan man som bruger enten have liggende på sin egen computer, eller man kan benytte en af RSS-læserne tilgængelige på internettet.

Det er ikke helt ved siden af at tænke på et link til et RSS-feed som et dynamisk bogmærke. Browseren Mozilla Firefox kan tolke RSS-strømme som netop dynamiske bogmærker, kaldet "live bookmarks".

Gå til toppen af siden
 
OM GADBJERG.DK | WEBMASTER